Q&A με τον Μάριο Καραβασίλη!Τα σχέδια του φωνάζουν το όνομά του δυνατά!Μου αρέσουν οι σχεδιαστές που έχουν προσωπικότητα και ταυτότητα.
Έχει καταφέρει να εντάξει το θέατρο στο runway με μεγάλη επιτυχία! Η δραστηριότητα του,τόσο στο θέατρο,όσο και στην μόδα είναι εξαιρετικά μοναδική! Οι απαντήσεις του εκλεπτυσμένες και άρτιες!Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…


Q1.Πως ξεκίνησε η επαφή σου με το σχέδιο μόδας;
A:Ηταν η βαθύτερη μου ανάγκη να εξωτερικεύσω την δημιουργικότητα μου μέσα  από τον χώρο της μόδας. Έχοντας σπουδάσει υποκριτική στην « Δραματική σχολή Αθηνών»  και ενώ δούλευα ενεργά στο χώρο του θεάτρου - ιδρύοντας μάλιστα και την δική μου θεατρική εταιρία- στα πλαίσια αυτά και τελείως αυτοδίδακτα τότε, δούλευα και ως ενδυματολόγος στις δικες μου θεατρικές παραστάσεις. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το κυριότερο έναυσμα για να σπουδάσω μετέπειτα σχέδιο μόδας και να ασχοληθώ  επαγγελματικά με αυτό.
Q2.Τα σχέδια σου είναι ιδιαίτερα, τι θες να πετύχεις με αυτό;
A:Δεν έχω κάποιο σκοπό όταν σχεδιάζω… είναι απλά η στιγμή που «παίζω» με τα υλικά και τα υφάσματα μου. Είναι η στιγμή που αισθάνομαι ελεύθερος δημιουργώντας τον «δικό μου» ιδανικό κόσμο ανάλογα πάντα με το inspiration και το concept της συλλογής. Πάντα όμως με γνώμονα αυτής της «μαγικής ανάμιξης» του θεάτρου με την μόδα. Κατασκευαστικά όμως  τα ενδύματα μου μέχρι στιγμής απευθύνονται περισσότερο στο χώρο του θεάτρου παρά στη μόδα γνωρίζοντας πως οι τεχνικές  και οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές και αυτό οφείλω να το ξεκαθαρίσω.
Q3.Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;
A:Οτιδηποτε με εκφράζει την στιγμή που σχεδιάζω . Ανάλογα με το θέμα της συλλογής… Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Μπορεί να είναι μια ταινία , μια ιδιαίτερη μουσική, μια θεατρική παράσταση, ακόμα και ένα χαλασμένο αντικείμενο που το βρήκα τυχαία στον δρόμο αλλά έχει ενδιαφέρουσα δομή και χρωματισμούς, μπορεί να με εμπνεύσει… Τα πάντα γύρο μας αποτελούν πηγή έμπνευσης.
Q4.Μετάξι ή λινό και γιατί;
A:Το μετάξι. Αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως ύφασμα σε κάποιο ρούχο μου, ωστόσο το βρίσκω ελκυστικό γιατί έχει ενδιαφέρουσα υφή και «κρύβει» μια «ευαισθησία» ως υλικό,  που  μπορεί όμως να σου αποδώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν το δουλέψεις σωστά.
Q5.Τι θα ήθελες να δείς να αλλάζει στον χώρο της μόδας;
A:Ειμαι της γενικότερης  θεωρίας πως στη ζωή πρέπει να αποδεχόμαστε τα πράγματα ως έχουν. Κάθε τι που υπάρχει και συμβαίνει γύρω μας ,ως κατάσταση ή συμπεριφορά  – όχι μόνο στο χώρο της μόδας αλλά και γενικότερα στη ζωή μας – Θεωρώ πως πρέπει να το αποδεχόμαστε γιατί έχει έναν λόγο, έναν σκοπό για να συμβαίνει. Τίποτα ιδανικό δεν υπάρχει στη ζωή μας. Το μόνο σίγουρο πως ακόμα και η πιο ακραία αρνητική εκδοχή μας κάνει πιο ώριμους συναισθηματικά, μαθαίνουμε, άρα μας βελτιώνει . Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν δεν «ονειρεύομαι» να δω να αλλάζει κάτι. Η μόδα και το όλο marketing που την περιβάλλει υπάρχει για να την υπηρετούμε. Ο κάθε ένας στον τομέα του, με την αισθητική του και τον δικό του τρόπο.
Q6.Όταν αυτό που κάνεις και σε αντιπροσωπεύει δεν είναι τόσο εμπορικό, τι κάνεις; Το προσαρμόζεις ή αυτός είσαι;
A:Σαφως και το προσαρμόζεις. Το να δημιουργείς απλά για να δημιουργείς  δεν έχει σκοπό. Το να σχεδιάζεις κάτι όχι τόσο εμπορικό, μπορεί να αποτελεί πηγή έκφρασης για έναν σχεδιαστή όμως το βιοποριστικό κομμάτι ,ειδικά στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος από κάποια στιγμή και μετά, και εφόσον έχεις δείξει την σχεδιαστική σου ταυτότητα, να προσαρμόζεσαι και σε πιο εμπορικές γραμμές. Πράγμα που και εγώ ο ίδιος  έχω στα σχεδιαστικά  μου πλάνα για  το μέλλον.
Q7.Ενα χρώμα που σε αντιπροσωπεύει;
A:Το κόκκινο.
Q8.Σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως έναν μοντέρνο Oscar Wilde;
A:Ούτε καν! …Όσο και αν ακούγεται κολακευτικό για έναν δημιουργό …Ο Oscar Wilde ένας από τους πιο δημοφιλείς  μυθιστοριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης  -  Ήταν μια πραγματική ιδιοφυία . Κατηγορήθηκε για πολλά ως προς την προσωπική του ζωή και με άδοξο τέλος… Μιλάμε όμως για ένα αστείρευτο  ταλέντο του 19ου Αιώνα που άφησε πίσω του πολύ μεγάλο έργο. Θα ήταν λοιπόν άστοχο ως τραγελαφικό να ταυτιστώ με μια τέτοια προσωπικότητα.
Q9.Karl Lagerfeld ή Ralph Lauren;
A:Karl Lagerfeld
Q10.Που βλέπεις τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;
A:Δυστυχώς το μέλλον δεν προβλέπεται. Θα ήθελα όμως να μπορώ να ζω αποκλειστικά και μόνο από την μόδα ( βιοποριστικά εννοώ ) , να μπορώ να έχω την δυνατότητα να εκφράζομαι δημιουργικά μέσα από το θέατρο, αλλά και την μόδα ως προς την εμπορική της πλευρά , έχοντας έτσι την πολυτέλεια της επιλογής. Το ιδανικό μέλλον!Stay fashion,stay addict!
2017-18-4--18-57-52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe